За комплекса
Многофункционален център за селски туризъм с.Славеево Печат


ImageМногофункционален център за селски туризъм с.Славеево е построен 2007г.
и се намира на 15 км от гр.Добрич в посока К.К.Албена.
Благоприятното разположение на комплекса предоставя прекрасен изглед към житните поля на Добруджа, както и към селскостопанския двор на самия комплекс, където шума и динамиката на големия град може да бъде заменен със спокойната селска атмосфера и песента на птичките. Тук може да се порадвате на нашите домашни животни, както и на горските сърни и елени, муфлони, миещи мечки, кенгура, африкански таралежи и декоративни птици.

Продължава...
 
Характеристики на стопанството Печат

ImageФирмата обработва 8000 дка земя  и разполага със следната селскостопанска техника:
Шведска сеялка “Rapid” на фирма “Vaderstad”, която е с висока производителност и пригодност за работа при всякакви условия, а именно това е една от основните отличителни черти на системата “Rapid”, възможност за работа при високи скорости използване за сеитба слята култура : пшеница, ечемик, рапица, грах и други. Позволява директна сеитба без предварителна обработка на почвата.
Сеялките: Optima и Gammaplus  са за пролетни култури като царевица и слънчоглед. Вградените в тях компютри отчитат броя на засетите семена, което позволява по-точна и прецизна сеитба.
ImageФренска пръскачка с ширина 18 м.-Tecnoma, използвана във фирмата за вегетативно и почвено пръскане, както и за внасяне в почвата на течна тор и тук вграденият компютър позволява голяма течност при впръскването на препаратите в почвата или върху растенията.
Bogballe-машина за торене. Особеното при нея е че може да пренастройва спектъра си на действие, т.е. ширината на наторяемата площ от 16м. До 24 м.
2 култиватора за слета, предсеитбена обработка на почвата.
2 култиватора за окопни култури: царевица, слънчоглед и др.
ImageДискова брана- Vogel-noot-6 метрова. Това е машина за предсеитбена обработка на почвата за слети култури: пшеница, ечемик, рапица и др.
Английски 3 корпусен плуг-Dowdeswell-навесен обръщач за оран на почвата.
Немски 6 корпусен плуг-Kvernelaud-полунавесен
Косачка, използвана във фирмата при косенето на люцерна.

Продължава...
 

Важни новини

През месец май предстои официалното отваряне на комплекса.